Radio Hit FM

From the blog

Brașov, un pas mai aproape de realizarea parcării subterane multietajate în Centrul Civic

Primăria Brașov își continuă demersurile pentru implementarea unui proiect major care a fost în așteptare de mai bine de un deceniu: amenajarea unei parcări subterane în Centrul Civic. Conform studiului de fezabilitate, parcarea va oferi 653 de locuri, menite să reducă timpii de așteptare pentru locuri de parcare în centrul vechi și să asigure accesul la linii de transport în comun care fac legătura cu centrul istoric. Distanța de aproximativ 1.800 de metri dintre viitoarea parcare și centrul istoric poate fi parcursă și pe jos.

Astăzi, proiectul a obținut avizul Comisiei de Circulație, un pas esențial în procesul de aprobare. Următorul pas este obținerea avizului de mediu, după care studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici vor fi prezentați consiliului local pentru aprobare.

Proiectul preliminar prevede construirea unei parcări subterane cu trei niveluri în zona dinspre intersecția Bulevardului M. Kogălniceanu cu Bulevardul Victoriei, vizavi de stația de autobuz. La primul nivel subteran, din cele 202 locuri disponibile, 27 vor fi destinate persoanelor cu dizabilități, 9 autoturismelor cu GPL și 15 motocicletelor.

La al doilea nivel, din cele 226 de locuri, 66 vor fi echipate cu stații de încărcare pentru autoturismele electrice. La nivelul trei, vor fi amenajate alte 226 de locuri de parcare.

De asemenea, Comisia de Circulație a dat undă verde pentru construirea unui nou giratoriu pe strada 13 Decembrie, în zona Rulmentul, conform unei sentințe definitive a Curții de Apel Brașov.

The post Brașov, un pas mai aproape de realizarea parcării subterane multietajate în Centrul Civic first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.