Radio Hit FM

From the blog

Bărbat din Covasna, trimis în judecată pentru omor calificat după ce și-a incendiat mama

Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a decis trimiterea în judecată a unui bărbat din Bățani, județul Covasna, acuzat de violență în familie în forma omorului calificat, după ce și-a incendiat mama.

Incidentul, care a avut loc în luna mai a acestui an, a dus la moartea femeii după o lună de suferință din cauza arsurilor.

Conform anchetatorilor, în seara zilei de 18 mai 2024, în jurul orei 23:30, inculpatul a stropit cu un amestec de benzină și ulei curtea comună și uşa de intrare în imobilul unde locuia mama sa.

Apoi a dat foc cu o brichetă, provocând incendii care au deteriorat ușa de intrare și au ars mai multe obiecte, punând în pericol bunurile și viața locatarilor.

În același timp, inculpatul a stropit-o pe mama sa cu același amestec de benzină și ulei și a aprins focul, provocându-i femeii arsuri grave.

Victima a murit pe 18 iunie 2024, din cauza complicațiilor cauzate de arsuri.

Inculpatul, care locuiește într-un corp de clădire separat față de mama sa, se află acum în arest preventiv.
El este acuzat de distrugere și violență în familie, în forma omorului calificat.

Trimiterea în judecată a fost dispusă astăzi, 19 septembrie 2024. Autoritățile subliniază că această etapă a procesului penal marchează finalizarea anchetei și trimiterea rechizitoriului la instanță, conform principiului prezumției de nevinovăție.

Sursa foto: Gettyimages

The post Bărbat din Covasna, trimis în judecată pentru omor calificat după ce și-a incendiat mama first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.