Radio Hit FM

From the blog

Avertizare meteo ANM Cod galben de caniculă în județul Brașov. Cod roșu, în șapte județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru astăzi avertizări meteo Cod roșu, Cod portocaliu și Cod galben de caniculă valabil în aproape toată țara.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), un val intens de căldură afectează România, cu un Cod portocaliu de caniculă emis pentru municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Hunedoara, Alba și Bihor.

În aceste zone, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, determinând un disconfort termic sever.

Valul de căldură va persista, cu maxime de 38-39 de grade și minime de 21-22 de grade, caracterizând nopți tropicale în centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și vestul și centrul Munteniei. În restul țării, cu excepția județelor Constanța și Tulcea, este emis un Cod galben de căldură, cu temperaturi maxime de 34-37 de grade și disconfort termic ridicat, ITU situându-se în jurul pragului critic de 80 de unități.

Județele Brașov, Prahova, Covasna și Harghita se află și ele sub avertizare de cod galben de caniculă. La Brașov maxima zilei este 31 de grade celsius, însă temperatura resimțită va fi de 34 de grade Celsius.

Sursa foto: Gettyimages

The post Avertizare meteo ANM Cod galben de caniculă în județul Brașov. Cod roșu, în șapte județe first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.