Radio Hit FM

From the blog

Avertizare Cod Galben de Caniculă: Temperaturi de Peste 37 de Grade în București și 12 Județe!

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de caniculă care vizează, luni, municipiul București și 12 județe din țară. Temperaturile vor depăși 37 de grade Celsius, informează News.ro.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), luni va fi cod galben de caniculă și disconfort termic în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei.

„Se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34…37 de grade, mai ridicate în sudul Olteniei”, a transmis ANM.

Avertizarea cod galben este valabilă pentru județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea și municipiul București.

În Banat, Crișana, estul Munteniei, Moldova și în Transilvania, valorile termice nu vor mai depăși 32…33 de grade Celsius.

Recomandări pentru populație:

  1. Evitați expunerea prelungită la soare între orele 11:00 și 18:00.
  2. Consumați suficiente lichide, de preferat apă, pentru a preveni deshidratarea.
  3. Purtați haine lejere, din materiale naturale, de culori deschise.
  4. Folosiți creme de protecție solară cu factor ridicat de protecție.
  5. Evitați efortul fizic intens în timpul zilei.

Măsuri speciale pentru persoanele vulnerabile:

  • Copiii, vârstnicii și persoanele cu afecțiuni cronice trebuie să evite deplasările în timpul zilei și să rămână în locuri răcoroase.
  • În caz de simptome de insolație sau disconfort sever, solicitați imediat asistență medicală.

The post Avertizare Cod Galben de Caniculă: Temperaturi de Peste 37 de Grade în București și 12 Județe! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.