Radio Hit FM

From the blog

Arnold Gunter Klingeis – noul președinte al Historic Cafes Route (HCR) își inaugurează mandatul printr-un eveniment deosebit

Sâmbătă, 29 iunie, la Hotel Transilvania din Cluj-Napoca, va avea loc un eveniment festiv ce marchează debutul mandatului lui Arnold Gunter Klingeis în funcția de președinte al Historic Cafes Route (HCR), reprezentând Palatul Brukenthal din Avrig. Acest eveniment semnificativ va include dezvelirea însemnului HCR și înmânarea documentului care atestă aderarea celebrului Hotel Transilvania la Ruta Cafenelelor Istorice din Europa, o distincție oferită de Consiliul Europei prin HCR.

Hotel Transilvania din Cluj-Napoca, unul dintre cele mai vechi hoteluri din România, cu o istorie ce depășește 500 de ani, va fi onorat cu această ocazie. Cunoscuta locație, anterior denumită Regina Angliei, este menționată în romanul „Dracula” de Bram Stoker, fiind locul unde avocatul britanic Jonathan Harker se cazează în drumul său spre Castelul Bran.

Evenimentul va include, pe lângă dezvelirea însemnului HCR, o prezentare de modă semnată de designerul clujean Diana Gabor și o cină specială cu preparate istorice servite de-a lungul celor cinci secole de existență ale restaurantului hotelului. Participanții vor avea ocazia să trăiască o experiență deosebită, explorând istoria bogată a hotelului, evidențiată de curtea interioară emblematica, probabil cea mai cochetă și intimă curte interioară disponibilă pentru vizitatori și oaspeți.

Evenimentul va oferi o combinație de istorie și contemporaneitate, incluzând elemente de lifestyle, modă, povești din trecut și aroma inconfundabilă de cafea. Vor fi prezentate și planuri, idei și strategii pentru viitor, subliniind relevanța și importanța cafenelelor istorice în peisajul cultural european.

Printre invitați se numără reprezentanți ai rutei culturale europene, oficialități locale și centrale, oameni de cultură și artă, reprezentanți ai presei și diverse personalități din domeniul modei și lifestyle-ului.

Arnold Gunter Klingeis, reprezentantul Brukenthal Palace Cafe din Avrig, prima locație din România admisă în cadrul HCR, a fost Ambasadorul pentru România al acestei organizații înainte de a fi ales președinte al Consiliului Director HCR. Alegerea sa în această funcție prestigioasă reprezintă o premieră frumoasă pentru România, Klingeis fiind primul român în fruntea unei Rute Culturale oficial acreditate de Consiliul Europei. Odată cu preluarea mandatului de președinte, restaurantul din cadrul fostei reședințe de vară a baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig a devenit sediul oficial al Historic Cafes Route în Europa.

The post Arnold Gunter Klingeis – noul președinte al Historic Cafes Route (HCR) își inaugurează mandatul printr-un eveniment deosebit first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.