Radio Hit FM

From the blog

Ana Teleferic demarează lucrările de modernizare a Restaurantului Panoramic și a Telecabinei de pe Tâmpa

Ana Teleferic a început miercuri, 24 iulie, lucrările la proiectul de modernizare a Restaurantului Panoramic și de schimbare a telecabinei de pe Tâmpa. În acest moment, se lucrează la drumul de acces spre cele două obiective, care pornește din Valea Cetății.

Drumul de șantier și de acces către aceste obiective emblematice, inițial realizat în 1968 pentru transportul materialelor de construcție necesare stației superioare a telecabinei și consolidat ulterior în 1972 pentru construcția Restaurantului Panoramic, va fi reparat în conformitate cu planurile originale. Lucrările de reparații vor fi realizate folosind exclusiv materiale naturale, garantând un impact minim asupra mediului înconjurător. Acest drum va rămâne cu acces controlat și va fi utilizat doar pentru intervențiile ISU și alte situații speciale.

Un proiect pentru comunitate și mediu

„Suntem conștienți de importanța protejării mediului înconjurător și ne-am asumat responsabilitatea de a efectua toate lucrările de reparație a drumului de acces într-un mod sustenabil, prin adaos de rocă spartă,” a declarat Gheorghe Copos, proprietarul Holdingului ANA, citat de Monitorul Expres.

Reparația drumului nu doar că va face posibilă realizarea lucrărilor de modernizare a telecabinei și a restaurantului, dar va oferi și o cale de acces practicabilă, absolut necesară pentru intervențiile ISU în masiv, asigurând în continuare un acces controlat și sigur către vârful Tâmpa. De asemenea, ANA TELEFERIC și-a asumat și efectuarea lucrărilor ulterioare de mentenanță a drumului.

Un pas important spre un turism sustenabil în Brașov

Aceste investiții majore în modernizarea restaurantului Panoramic și a telecabinei Tâmpa, în valoare totală de peste 11 milioane de euro, marchează un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii turistice din Brașov. Modernizarea telecabinei și reabilitarea restaurantului vor aduce beneficii semnificative orașului, vor atrage mai mulți turiști și vor oferi experiențe de neuitat atât localnicilor, cât și vizitatorilor Brașovului.

Inaugurarea noului Panoramic, programată pentru 2025

Reprezentanții Ana Teleferic au anunțat că vor începe și lucrările de modernizare a restaurantului Panoramic și a telecabinei Tâmpa, o investiție de 11 milioane de euro, iar termenul estimat pentru finalizarea celor două proiecte este 31 martie 2025.

„Modernizarea telecabinei și reabilitarea restaurantului vor aduce beneficii semnificative orașului, vor atrage mai mulți turiști și vor oferi experiențe de neuitat atât localnicilor, cât și vizitatorilor Brașovului. Sperăm că toți cei afectați temporar de disconfortul șantierului vor înțelege și vor accepta că readucerea la viață a acestor obiective emblematice pentru orașul Brașov merită tot efortul,” a încheiat Gheorghe Copos, conform bzb.ro.

The post Ana Teleferic demarează lucrările de modernizare a Restaurantului Panoramic și a Telecabinei de pe Tâmpa first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.