Radio Hit FM

From the blog

Alerte frecvente privind prezența urșilor în Brașov: Aproximativ 200 de apeluri la 112, vara aceasta

Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov a primit aproximativ 200 de apeluri în această vară, semnalând prezența urșilor în zone locuite.

Numărul de alerte a crescut comparativ cu anul trecut, însă în aproape jumătate din cazuri, animalele au dispărut în pădure înainte de sosirea echipajelor.

Conform inspectorului șef, colonel Cristian Elly Paliștan, în peste 45% din intervenții, echipele de jandarmi au constatat că urșii nu mai erau prezenți la fața locului.

Au existat și câteva cazuri izolate în care intervenția nu a fost necesară, fiind semnalată doar trecerea urșilor prin zone împădurite, fără pericol pentru oameni.

O schimbare legislativă recentă a simplificat gestionarea situațiilor de urgență, prin formarea de echipe mixte, coordonate de primării și incluzând un medic veterinar, ceea ce elimină necesitatea pregătirii jandarmilor pentru tranchilizare.

Sursa foto: Profimedia

The post Alerte frecvente privind prezența urșilor în Brașov: Aproximativ 200 de apeluri la 112, vara aceasta first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.