Radio Hit FM

From the blog

Alertă europeană: Șase șampoane populare, periculoase pentru sănătatea umană

Protecția Consumatorilor a emis o alertă privind riscurile chimice asociate cu utilizarea a șase șampoane de la producători cunoscuți, care conțin substanțe interzise în produsele cosmetice din Uniunea Europeană.

Aceste produse, disponibile în magazine și pe platforme online din Europa, prezintă un risc crescut pentru sănătate, inclusiv sensibilizarea pielii și potențiale efecte nocive asupra sistemului reproducător și sănătății fătului.

Printre produsele vizate se numără:

Schwarzkopf Hair Repair capelli appesantiti
Palmolive Shampoo con perla e mandola
Clear Shampoo (250 ml)
Pantene Nature Fusion lisci vitality
Elvive by L’OREAL PARIS (anti-mătreață, 50 ml)
Kelemata Shampoo delicato (250 ml)

Ingredientele periculoase identificate în aceste șampoane sunt 2-(4-terț-butilbenzil) și propionaldehidă care sunt interzise în produsele cosmetice din UE.
Aceste substanțe pot afecta sănătatea umană prin expunerea directă, de aceea consumatorii sunt sfătuiți să evite utilizarea acestor produse și să le returneze, dacă le-au achiziționat.

InfoCons avertizează că numărul alertelor pentru produse periculoase este în creștere, nu doar în domeniul cosmeticelor, ci și pentru alte categorii precum echipamente pentru copii, articole de îmbrăcăminte, echipamente electrice și multe altele.

Sursa foto: Shutterstock

The post Alertă europeană: Șase șampoane populare, periculoase pentru sănătatea umană first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.