Radio Hit FM

From the blog

Alba Iulia: Aproape 32.000 de ambalaje au fost colectate în prima lună a campaniei Roboțelul Binelui

Alba Iulia: 31.732 de ambalaje au fost colectate în vederea reciclării, în cadrul primei luni a campaniei umanitare și de mediu „Roboțelul Binelui”, derulată de Crucea Roșie Română Filiala Alba în colaborare cu companiile Star Assembly, Star Transmission și Envipco. Inițiativa, unică în România, presupune educarea cetățenilor pentru a se implica în proiecte umanitare, dar și în reciclarea ambalajelor de băuturi, prin intermediul unor roboței amplasați în Alba Iulia, Cugir și Sebeș. Campania este susținută financiar de Star Assembly și Star Transmission, care vor dona Crucii Roșii Române Filiala Alba suma de 1 Euro în schimbul fiecărui ambalaj reciclat, respectiv de compania Envipco, care a furnizat în mod gratuit RVM-urile (Reverse Vending Machines) – automate inteligente de colectare selectivă.

În centrul acestei campanii se află „Roboțelul Binelui”, un roboțel reciclator care are puterea de a transforma deșeurile – ambalajele de băuturi din plastic, sticlă și aluminiu – în fapte bune.

„După prima lună de la lansarea campaniei suntem cu toții impresionați de modul în care oameni din întreg județul s-au mobilizat să ne ajute pentru a transforma deșeurile în fapte bune. În jurul roboțeilor noștri din Alba Iulia, Cugir și Sebeș a fost de multe ori coadă, pentru că oamenii au vrut să recicleze cât mai multe sticle, PET-uri sau doze de aluminiu pentru a le transforma în donații pentru Crucea Roșie. Pentru noi, ajutorul acesta ne dă încredere și energie să dezvoltăm cât mai multe acțiuni și proiecte umanitare, educaționale și de mediu. Le mulțumim din tot sufletul tuturor celor care au adus ambalaje la Roboțelul Binelui și îi așteptăm și pe alți cetățeni să ni se alăture în această campanie”, a spus Adrian Ionel Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.

„Roboțelul Binelui” este o campanie umanitară și de protejare a mediului, unică în România, implementată de Crucea Roșie Română Filiala Alba. În cadrul campaniei, au fost amplasate trei puncte de colectare: Alba Iulia – zona Casa de Cultură a Sindicatelor, Sebeș – zona Piața Agro-Alimentară și Cugir – în zona Parcare UM Cugir și stația autobuz strada 21 Decembrie 1989 Cugir.

Aici, prin intermediul unor RVM-uri, „Roboțelul Binelui” transformă deșeurile în fapte bune. La punctele de colectare pot fi aduse inclusiv ambalaje de băuturi care nu au sigla SGR sau etichetă.

Fiecare ambalaj reciclat înseamnă o donație pentru Crucea Roșie Română Filiala Alba din partea Star Assembly și Star Transmission, destinată susținerii unor proiecte umanitare, educaționale, medicale, pentru campanii de promovare a sănătății sau pentru pregătirea intervenției în caz de dezastre. Toate ambalajele colectate în cadrul campaniei vor fi preluate și transportate, în vederea reciclării, de către Asocierea RER Vest – RETIM.

Crucea Roșie Română Filiala Alba

Citește și:

The post Alba Iulia: Aproape 32.000 de ambalaje au fost colectate în prima lună a campaniei Roboțelul Binelui appeared first on albapesurse.