Radio Hit FM

From the blog

Aeroportul Henri Coandă se confruntă cu zeci de curse anulate după ce piloții au invocat probleme de sănătate!

Este haos pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, unde mai multe curse au fost anulate subit după ce piloții au invocat probleme de sănătate. Pasagerii sunt nevoiți să aștepte cu orele în sălile de așteptare, imaginile surprinse arătând copii dormind pe jos și oameni exasperați de incertitudinea zborurilor.

Compania TAROM a anunțat anularea zborurilor către și dinspre Cairo, Amman și Beirut pentru data de 8 iulie 2024, explicând că indisponibilitatea temporară a membrilor echipajului de zbor a dus la această decizie. „În conformitate cu reglementările internaționale de aviație și politicile interne stricte privind siguranța zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat ‘inapt de zbor’”, se arată în comunicatul TAROM.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat managementului companiei TAROM să ia măsuri urgente pentru a gestiona situația actuală. „Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală! Echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM”, a scris Grindeanu pe Facebook, subliniind necesitatea de a asigura personalul navigant și de a evita menținerea în schemă a persoanelor care nu contribuie la buna funcționare a companiei.

TAROM a transmis un mesaj de regret față de disconfortul creat, asigurând pasagerii că siguranța acestora este prioritatea absolută. Compania s-a angajat să ofere alternative convenabile pentru pasagerii afectați de anulări și să-i contacteze direct pentru a oferi informații privind reprogramarea zborurilor sau rambursările disponibile. Pasagerii pot contacta centrul de suport TAROM pentru informații suplimentare la numerele de telefon (004) 021 9978, (004) 0800500 131 (TelVerde), (004) 0371 529 000 sau pe adresele de email: contact@tarom.ro, rezervari@tarom.ro.

Zborurile anulate includ:

  • ROT101/2 Otopeni – Cairo – Otopeni
  • ROT167/8 Otopeni – Beirut – Otopeni
  • ROT187/8 Otopeni – Amman – Otopeni

De asemenea, mai multe curse din dimineața zilei de 8 iulie au fost anulate, inclusiv cele care urmau să plece sau să sosească din Iași, Budapesta, Madrid, Istanbul, Oradea, Bruxelles, Frankfurt și Amsterdam.

Situația creată a provocat nemulțumiri printre pasageri, care se confruntă cu întârzieri și anulări anunțate în ultimul moment. Reprezentanții TAROM depun eforturi pentru a găsi soluții rapide și a reduce impactul asupra planurilor de călătorie ale pasagerilor afectați.

The post Aeroportul Henri Coandă se confruntă cu zeci de curse anulate după ce piloții au invocat probleme de sănătate! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.