Radio Hit FM

From the blog

Actorul George Custură a plecat, astăzi, la ceruri…

Actorul George Custură a trecut ieri, 4 iunie, în neființă, lăsând în urmă o viață dedicată culturii, credinței și patriei noastre. Devotat scenei teatrale și filmului românesc, Custură a fost un om al artei, respectat și iubit de colegi și spectatori deopotrivă.

Pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, trupul neînsuflețit al actorului va fi depus la Capela Bisericii Sfântul Nicolae, miercuri, 5 iunie, la ora 18.30, pentru priveghi. Înmormântarea va avea loc joi, 6 iunie, la ora 12.00, la Cimitirul Bisericii Sfântul Nicolae.

George Custură și-a început cariera în 1980, pe scena Teatrului de Stat din Reșița, unde a fost repartizat să-și facă stagiatura, după ce a absolvit Institutul de Teatru Târgu-Mureș, la clasa profesorului Constantin Codrescu. Din 1983 până în 1991, a jucat la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, iar din 1991 și-a continuat cariera la Brașov, pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu”.

Custură a avut și o carieră cinematografică remarcabilă. A jucat în filme precum „Hotel de lux”, regizat de Dan Pița, care a câștigat premiul „Leul de Argint” la Festivalul de Film de la Veneția din 1992. Alte roluri notabile includ aparițiile din „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Ryna” și „Regii blestemați”, unde a jucat alături de Gerard Depardieu și fiul acestuia.

George Custură va rămâne în amintirea tuturor ca un artist desăvârșit și un om de o profundă credință și dedicare. Avea 68 de ani.

The post Actorul George Custură a plecat, astăzi, la ceruri… first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.