Radio Hit FM

From the blog

Cine este Ioan Lațiu? Candidatul PSD pentru Primăria Blaj

Ioan Lațiu deține o diplomă de onoare pentru promovarea imaginii de excelență a școlilor din Blaj în România.

Ioan Lațiu s-a născut în Iclod-Șancel, județul Alba, este căsătorit și are doi copii. Locuiește în Blaj de peste 40 de ani, fiind o figură bine cunoscută și respectată în municipiu.

Educație și Carieră

Blăjeanul Ioan Latiu, este licențiat în geografie-istorie, având o diplomă de la Facultatea de Geografie-Istorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

De asemenea, este licențiat ca institutor, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul aceleiași universități. În prezent, este profesor titular la Colegiul Național „I.M. Clain” și la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj.

Competențe și Calificări

Ioan Latiu deține competențe variate în resurse umane, metodist, mentor, competențe antreprenoriale și este atestat în psihopedagogie specială. Este, de asemenea, profesor itinerant și deține un certificat de competențe lingvistice în limba franceză, obținut la Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Este membru în Corpul Național de Experți în Management Educațional.

Contribuții Științifice și Publicații

Ioan Latiu a publicat numeroase lucrări științifice, printre care se numără:

  • Monografia satului Iclod (665 de ani de atestare documentară)
  • Monografia Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu”, Blaj (50 de ani de la înființarea liceului)
  • Studiul geomorfologic al Văii Târnavei Mici de la Târnăveni la Blaj
  • Principii și metode privind corectarea deficiențelor fizice în învățământul special

În plus, a publicat peste 50 de articole în reviste de specialitate. În 2014, a înființat Cabinetul de geografie-istorie „Ștefan Manciulea”. Între 2012 și 2021, a fost director adjunct și director la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj.

Proiecte și Activități Internaționale

Ioan Latiu a organizat și coordonat numeroase tabere internaționale, printre care:

  • Tabăra Internațională de pictură „I.M. Clain”
  • Tabăra Internațională „Acasă la Noi”, Republica Moldova (Festelița) în 2014 și 2015

A fost implicat activ în proiecte internaționale de promovare a învățământului profesional și profesional dual, inclusiv proiecte ERASMUS+ în Germania și Italia,  un proiect internațional româno-sârb Starina Novac/Baba Novac si a coordonat peste 30 de proiecte educaționale.

Recunoașteri și Premii

În 2014, Ioan Latiu a primit Premiul ASTREI pentru activitatea deosebită în Asociația Astra. De asemenea, a primit Diploma de onoare pentru contribuția adusă la pregătirea elevilor și promovarea imaginii de excelență a școlilor din Blaj în România, pe 31 iulie 2020.

Candidatura la Primăria Blaj

Cu o carieră impresionantă în educație și numeroase realizări în plan local și internațional, Ioan Latiu este candidatul PSD pentru Primăria Blaj.

Ioan Lațiu promite să aducă schimbări pozitive și să continue dezvoltarea Blajului prin proiecte inovatoare și implicare activă în viața orașului.

The post Cine este Ioan Lațiu? Candidatul PSD pentru Primăria Blaj appeared first on albapesurse.