Radio Hit FM

From the blog

Românii, nevoiți să aștepte pentru pensionare din cauza blocajului softului Casei de Pensii

Românii care doresc să iasă la pensie sunt nevoiți să mai aștepte, deoarece noul software al Casei Naționale de Pensii nu este încă funcțional, blocând procesarea dosarelor în întreaga țară.

De peste o lună, mii de dosare depuse la Direcțiile Județene de Pensii rămân neprocesate din cauza întârzierilor în implementarea noului software necesar pentru calculul pensiilor conform noilor reglementări.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a explicat că introducerea treptată a programului informatic este în desfășurare și că, „din octombrie, ar trebui să funcționeze și pentru viitorii pensionari”.

Problemele au apărut odată cu intrarea în vigoare, la 1 septembrie, a noii Legi a pensiilor, care a modificat semnificativ modul de calcul al pensiilor și perioadele de contributivitate.

Astfel, cei care așteaptă să afle dacă îndeplinesc condițiile de pensionare și ce venituri vor primi, vor trebui să mai aștepte până când sistemul informatic va fi complet funcțional.

Sursa foto: Pixabay

The post Românii, nevoiți să aștepte pentru pensionare din cauza blocajului softului Casei de Pensii first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.