Radio Hit FM

From the blog

Amenzi de până la 20.000 de lei dacă nu cureți ambrozia din curte. APM Brașov a lansat un apel urgent

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a lansat un apel urgent către cetățeni și autoritățile locale, subliniind obligația de a curăța terenurile de planta invazivă ambrozia, cunoscută și sub denumirea de „iarba pârloagelor”.

Această specie de buruiană se răspândește rapid, cauzând pagube semnificative în agricultură și provocând alergii severe din cauza polenului său.

„Potrivit prevederilor legale pentru aprobarea normelor metodologice, privind combaterea acestei buruieni, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, a căilor ferate, a cursurilor de apă, a sistemului de irigație și a bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugerea buruienii ambrozia pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

Totodată, în urma controalelor pot fi date avertismente, urmate apoi de amenzi contravenționale, care se ridică ca și cuantum între 750 de lei și 5.000 de lei, pentru persoane fizice și între 5.000 de lei și 20.000 de lei pentru persoane juridice”, a declarat Ciprian Băncilă, director executiv al APM Brașov, pentru Radio HIT FM Brașov Regional.

Sursa foto: Shutterstock

The post Amenzi de până la 20.000 de lei dacă nu cureți ambrozia din curte. APM Brașov a lansat un apel urgent first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.