Radio Hit FM

From the blog

Renovarea Muzeului „Prima Școală Românească” în impas: Picturi de 200 de ani distruse

Muzeul „Prima Școală Românească” din Șcheii Brașovului se află într-o situație critică, după ce lucrările de renovare au fost suspendate din cauza distrugerii unor picturi murale vechi de două secole.

Aceste acțiuni, desfășurate fără avizul necesar pentru restaurarea monumentelor de clasă A, au dus la deschiderea unui dosar penal de către Poliție.

Experții au constatat că muncitorii au folosit șpaclul pentru a îndepărta ornamente vechi, au săpat pereții pentru a monta instalații electrice și au îngropat cabluri în decorurile murale, distrugând astfel piese valoroase de patrimoniu.

Renovarea, finanțată de Biserica Sfântul Nicolae și Consiliul Județean Brașov, a fost realizată de o firmă de construcții recent înființată, fără a respecta reglementările legale.

Consiliul Județean Brașov, care a alocat 460.000 de lei pentru proiect, recunoaște că a acceptat deconturile fără a verifica lucrările efectuate.

Ministerul Culturii a confirmat că renovarea a început fără avize și a dispus oprirea lucrărilor până la intrarea în legalitate. În urma distrugerilor, Poliția a demarat o anchetă penală.

Sursa foto: Facebook | Prima Școală Românească

The post Renovarea Muzeului „Prima Școală Românească” în impas: Picturi de 200 de ani distruse first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.