Radio Hit FM

From the blog

Elevi din Brașov, acuzați că și-au drogat și violat o colegă în timpul unei excursii școlare

Șase elevi din cadrul unui colegiu din Brașov vor fi audiați de DIICOT într-un dosar de viol, agresiune sexuală, lipsire de libertate în mod ilegal și pornografie infantilă. 

Se pare că victima acestora este o adolescentă care acuză că a fost drogată și ulterior abuzată de colegii săi într-o pensiune din Harghita, în timpul unei excursii organizate la finalul anului trecut.

Procurorul de caz a dispus clasarea cauzei din lipsă de probe, dar ancheta a fost redeschisă printr-o decizie a Tribunalului pentru Minori din Brașov, care a apreciat că cercetările au fost incomplete.

Excursia în timpul căreia s-ar fi petrecut faptele a fost organizată în perioada 23-24 octombrie 2023, în stațiunea Sântimbru Băi, din județul Harghita. Elevii care au participat au fost cazați la o pensiune care are în componență mai multe unități de cazare de tip cabane.

Fata acuză că, pe timpul nopții, după ce a adormit, ar fi fost mutată din camera ei și transportată împotriva voinței ei într-o altă cabană de mai mulți colegi. Nu a realizat ce se întâmplă cu ea, pentru că, susține fata, ar fi fost drogată cu o substanță lichidă impregnată într-un material textil care i-a fost aplicat peste față.

„În locația în care a fost transportată, a fost agresată sexual, având inițial un raport sexual, iar ulterior fiind penetrată anal cu un corp dur”, se arată în actele dosarului.

O parte dintre ororile reclamate se pare că au fost înregistrate cu telefonul mobil de mai mulți participanți acuzați că au și distribuit ulterior filmările unor persoane rămase necunoscute până la acest moment.

Victima, prin intermediu tatălui, a depus plângere penală la DIICOT Brașov. Ancheta a demarat in rem (n.r. – asupra faptei) în luna ianuarie 2024, însă șase luni mai târziu procurorul de caz a dispus clasarea cauzei din lipsă de probe.

Deși adolescenta le-a indicat anchetatorilor cine sunt colegii care au abuzat-o, cine sunt martorii și cine a filmat, procurorul nu au reușit să adune un probatoriu solid care să indice clar vinovații.

La acest moment al anchetei, cei șase elevi propuși pentru a fi audiați au calitate de martori.

Judecătorul a dispus infirmarea clasării cauzei și redeschiderea urmăririi penale, constatând caracterul incomplet al cercetărilor în timpul cărora nu au fost verificate efectiv toate susținerile denunțate, potrivit libertatea.ro.

The post Elevi din Brașov, acuzați că și-au drogat și violat o colegă în timpul unei excursii școlare first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.