Radio Hit FM

From the blog

Un nou ciclon aduce furtuni puternice în Europa. Meteorologii anunță vreme rea și în România

Un ciclon ce se îndreaptă dinspre Mediterană va aduce furtuni puternice și cantități mari de precipitații în sudul Europei, iar în România meteorologii au emis cod galben de vreme rea.

Meteorologii ANM au transmis că în perioada următoare, ploile vor continua să afecteze în special sudul și centrul Moldovei, zone deja afectate de vremea nefavorabilă.

Potrivit meteorologilor, se așteaptă averse torențiale care pot aduce cantități de apă între 15 și 20 l/mp, iar izolat chiar peste 25 l/mp.

În această după-amiază și seară, ploile și cantitățile de precipitații vor fi mai semnificative în Dobrogea, iar în Muntenia vor fi posibile descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În partea de sud-est a țării, inclusiv în Dobrogea și pe litoralul Mării Negre, se vor înregistra intensificări ale vântului cu viteze de 50-60 km/h, iar în noaptea de joi spre vineri și în ziua de vineri, aceste intensificări vor crește, atingând peste 60 km/h pe litoralul din județul Constanța.

De asemenea, se estimează că vor cădea cantități importante de apă în județul Constanța, cu acumulări de 20-30 l/m².

Meteorologii recomandă precauție și atenție în aceste zone afectate, deoarece condițiile meteorologice pot aduce probleme legate de inundații și vizibilitate redusă.

Sursa foto: Foto: Shutterstock

The post Un nou ciclon aduce furtuni puternice în Europa. Meteorologii anunță vreme rea și în România first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.