Radio Hit FM

From the blog

Imagini uluitoare cu Eclipsa parțială de Lună

În noaptea de marți spre miercuri, o superlună a strălucit pe cerul din întreaga lume, însoțită de o rară eclipsă parțială de lună, anunță BBC.

Superluna apare atunci când Luna se află în cel mai apropiat punct de Pământ pe orbita sa, făcând-o să pară mai mare și mai luminoasă.

Eclipsa parțială a acoperit aproximativ 4% din discul lunar, fiind vizibilă pe tot globul, cu observații deosebit de clare în Regatul Unit și SUA. În România, eclipsa a început la ora 3:39 și s-a încheiat la 7:05, atingând maximul la ora 5:44.

Eclipsa a fost observată și în America Latină, Europa, Africa, precum și în anumite zone din Asia și Orientul Mijlociu. Punctul culminant al eclipsei a avut loc la ora 4:44, ora Parisului, când doar partea superioară a Lunii a fost acoperită de umbra Pământului.

Această lună plină, cunoscută sub numele de Luna Recoltei, este a doua din cele patru „Super-luni” din acest an. Numele provine de la triburile amerindiene, care o considerau ultima lună plină înainte de toamnă, când recoltele sunt cele mai abundente.

Următoarea eclipsă parțială de Lună va avea loc în august 2026, fiind specială datorită faptului că aproximativ 96% din Lună va fi în umbră.

The post Imagini uluitoare cu Eclipsa parțială de Lună first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.