Radio Hit FM

From the blog

Expoziție de artă contemporană „Miopie istorică” a lui Sever Petrovici-Popescu la Brașov

Vineri, 20 septembrie 2024, la ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziției „Miopie istorică” a artistului Sever Petrovici-Popescu la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov.

Expoziția, curatoriată de Ioana Marinescu, va fi deschisă până pe 14 octombrie 2024, cu program de vizitare de luni până vineri, între orele 14:00 și 20:00. Accesul este gratuit.

Expoziția explorează tema „arheologiei memoriei” prin fotosculpturi, reflectând asupra perioadei comuniste și deportările din 1951, când mii de persoane au fost forțate să se stabilească în Câmpia Bărăganului.

Proiectul a fost anterior expus la Memorialul Revoluției din 1989 din Timișoara, Muzeul Municipal Călărași și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București.

Evenimentul este organizat de Muzeul Ororilor Comunismului în România în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov.

The post Expoziție de artă contemporană „Miopie istorică” a lui Sever Petrovici-Popescu la Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.