Radio Hit FM

From the blog

Ministrul Energiei îi asigură pe români că prețurile la energie rămân plafonate până în aprilie

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat vineri, într-un interviu la Antena 3 CNN, că românii nu trebuie să-și facă griji în această iarnă în privința facturilor la energie.

El a subliniat că prețurile vor rămâne plafonate până la 1 aprilie 2025, asigurând astfel protecția celor vulnerabili. Burduja a explicat că schema de plafonare include praguri de preț variabile în funcție de consum, iar cei cu venituri mai mici vor beneficia de sprijin suplimentar.

„La iarnă, românii nu vor tremura nici de frig, nici de frica facturilor. Prețurile vor rămâne plafonate, iar cei care nu își permit costurile vor fi în continuare protejați. Ne dorim să asigurăm acest sprijin indiferent de situația pieței,” a spus ministrul.

Sebastian Burduja a menționat că prețurile energiei sunt mai mari în Europa de Est decât în Vest, din cauza lipsei de investiții în producția de energie în ultimele decenii și a problemelor legate de interconectivitate între regiunile europene.

Ministrul a afirmat că va cere o analiză la nivel european pentru creșterea capacității de interconectare, astfel încât țările din Est să poată beneficia de prețuri mai mici, similare cu cele din Vest.

„Austria are o interconectivitate redusă cu estul Europei, iar energia ieftină din Vest se oprește acolo. Este esențial să funcționăm ca o Uniune energetică adevărată, cu prețuri similare în toată Europa,” a adăugat Burduja.

Sursa foto: Gettyimages

The post Ministrul Energiei îi asigură pe români că prețurile la energie rămân plafonate până în aprilie first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.