Radio Hit FM

From the blog

Noua lege care ar putea să apară în România, luna viitoare. Deputat PNL Diaspora: ”Am găsit soluția”

Deputatul PNL Diaspora, Valentin Făgărășian, a declarat în direct la Hit FM Brașov Reginonal, că România ar putea adopta o nouă lege la începutul lunii viitoare. Aceasta i-ar viza pe străini și pe românii din străinătate.

Valentin Făgărășian a afirmat că în momentul de față atât cetățenii români cât și cei străini nu plătesc nici o taxă la consulatele române.

Noul proiect de lege prevede ca străinii să plătească unele taxe modice, iar banii să fie redirecționați către familiile ale căror membri decedează peste hotare.

”Ideea că pentru cetățenii români este ok ca să nu plătească taxe în România, cetățenii români care se duc că au nevoie să-și refacă documentele sau au nevoie de tot felul de împuterniciri, de procuri, dar cetățenii străini care au nevoie să-și facă procuri pentru firmele pe care le au în România, pentru rudele care le au în România, sau pentru alte lucruri, să plătească o taxă modică, dar să o plătească, pentru că dacă noi ne ducem într-unul dintre consulatele altor țări, Germania, America, sau așa mai departe, noi plătim taxe.

Și atunci, de ce cetățenii străini să beneficieze și în mod gratuit de aceste documente, fără să dea satului român niciun beneficiu?

Și ideea a venit așa, am zis, să luăm taxe consulare pentru cetățenii străini. Dar acele taxe să rămână în consulatele noastre și din acele taxe consulare, care nu sunt foarte multe totuși, să se ducă către cetățenii care au ghinionul și decedează pe teritoriul străin.

Și am făcut inclusiv către Ministerul de Interne o interpelare și am descoperit, din păcate că avem peste 20.000 de cetățeni români care decedează în afara țării.

Nu vorbim doar de cei care locuiesc în străinătate, aici vorbim inclusiv de turiștii români care pleacă și au tot felul de accidente.

Și atunci, noi, ca stat, ce putem face pentru ei ca să îi ajutăm pe cei care nu au posibilitatea să îi aducem în țară? Și am găsit soluția, luând taxele consulare pentru cetățenii străini să nu mai beneficieze și ei gratuit aceste taxe consulare și cu acei bani cetățenii noștri români care, îmi spuneam, au ghinionul și decedează în tot felul de accidente să poată să fie repatriați în țară.

Guvernul a dat un aviz pozitiv pentru acest proiect de lege, așa că, de săptămâna viitoare, o să-l avem în comisiile de specialitate, iar până la sfârșitul lunii sau, maxim, la începutul lunii octombrie, sper să devină lege”, a declarat Valentin Făgărășian, în direct la Hit FM Brașov Regional.

The post Noua lege care ar putea să apară în România, luna viitoare. Deputat PNL Diaspora: ”Am găsit soluția” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.