Radio Hit FM

From the blog

Județul Alba, printre cele mai puține școli neautorizate din țară: Probleme de proprietate și infrastructură în zonele montane

În emisiunea „La ordinea zilei” de astăzi, de la HitFM Alba, subprefectul județului Alba, Sandu Heler, a vorbit despre situația unităților de învățământ la acest început de an școlar. 

Acesta a subliniat faptul că județul se numără printre cele cu cele mai puține unități școlare neautorizate la nivel național. În prezent, doar 8 școli din județ nu au autorizație de funcționare, majoritatea din cauze independente de autoritățile locale. Precizările subprefectului Sandu Heler.

„Avem, din fericire, cred că cele mai puține unități școlare neautorizate din toată țara, vreo 8, și toate sunt afectate de probleme specifice. Unele nu sunt proprietatea UAT-urilor sau a inspectoratului, deci nu se pot autoriza. Alte unități se află în zone montane, unde este dificil să asigurăm alimentarea cu apă sau alte facilități necesare,” a declarat oficialul.

Acesta a dar exemplu pozitiv școala din Scărișoara, unde lucrările sunt în plină desfășurare, iar unitatea va primi curând autorizația de funcționare. Totuși, problemele rămân pentru alte școli, în special din cauza priorităților financiare și administrative ale autorităților locale. 

Sandu Heler- subprefect Alba

The post Județul Alba, printre cele mai puține școli neautorizate din țară: Probleme de proprietate și infrastructură în zonele montane appeared first on albapesurse.