Radio Hit FM

From the blog

CNAIR a emis ordinul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov – Bacău

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii A13 Brașov – Bacău, cu data de start stabilită pe 26 septembrie 2024.

Contractul, în valoare de 81,20 milioane de lei, a fost semnat cu proiectantul Consitrans în iunie 2024, iar finalizarea studiului este prevăzută în termen de 24 de luni.

Autostrada A13, care va conecta Moldova de Transilvania printr-un traseu de 164 de kilometri, ar reprezinta o investiție esențială pentru infrastructura rutieră din România.

 Studiul de fezabilitate, finanțat prin Programul Transport, va include și studii geotehnice necesare pentru identificarea condițiilor din teren, aspect ce a generat întârzieri în licitația inițială.

Contractul pentru finalizarea studiului a fost atribuit în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pe 22 iulie, după un proces îndelungat de licitație și clarificări cerute de CNAIR de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

 Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că întârzierea a fost cauzată de complexitatea studiilor solicitate și de necesitatea respectării normelor de protecție a mediului, în special în zonele de trecere a Carpaților.

Sursa foto: Facebook | CNAIR

The post CNAIR a emis ordinul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov – Bacău first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.