Radio Hit FM

From the blog

PNL anunță modificarea legii pensiilor și acuză PSD de ”greșeli” în gestionarea recalculării. Lucian Romașcanu: ”Legea a fost negociată cu Comisia Europeană”

PNL a anunțat că intenționează să modifice legea pensiilor în Parlament pentru a corecta ceea ce consideră ”greșelile PSD”.

Vicepreședintele PNL, Florin Roman, a declarat că liberalii vor depune un proiect de lege pentru a debloca pensiile minerilor, siderurgiștilor, ceferiștilor, celor cu grupe speciale de muncă și persoanelor cu dizabilități, pensii care au fost înghețate în urma recalculării.

Florin Roman a criticat PSD pentru modul în care a gestionat acest proces, acuzându-l pe Marcel Ciolacu că se opune oricărei modificări.

În replică, PSD, prin purtătorul său de cuvânt, Lucian Romașcanu, a precizat că legea pensiilor a fost negociată cu Comisia Europeană și face parte din angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Romașcanu a afirmat că modificarea legii trebuie discutată cu Comisia Europeană, dar a dat asigurări că premierul se va întâlni cu reprezentanții minerilor pentru a găsi soluții.

Sute de mii de pensionari care au lucrat în condiții grele de muncă sunt nemulțumiți după recalcularea pensiilor, care, în unele cazuri, a dus la scăderi semnificative ale veniturilor. Deși guvernul a garantat că pensiile nu vor scădea în mod direct, ele au fost înghețate, ceea ce înseamnă că beneficiarii nu vor primi indexări pe termen lung.

Sursa foto: INQUAM Photos/George Călin

The post PNL anunță modificarea legii pensiilor și acuză PSD de ”greșeli” în gestionarea recalculării. Lucian Romașcanu: ”Legea a fost negociată cu Comisia Europeană” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.