Radio Hit FM

From the blog

Întârzieri semnificative pentru șantierul centurii Comarnic: Inaugurarea amânată pentru anul viitor

Lucrările la Centura Comarnic au progresat doar cu 40% până în prezent, ceea ce sugerează că inaugurarea va fi amânată pentru anul viitor.

Deși Consiliul Județean Prahova a pus presiune pentru finalizarea proiectului în 2024, dificultățile în obținerea autorizațiilor au afectat semnificativ ritmul lucrărilor.

Contractul pentru construcția centurii a fost semnat în mai 2023, cu o durată totală de 24 de luni – 3 luni pentru proiectare și 21 de luni pentru execuție. Problemele în obținerea avizelor au întârziat proiectul, jumătate dintre acestea fiind emise abia la sfârșitul lunii ianuarie 2024.

În prezent, se lucrează la terasamente, consolidări și structuri pentru cele trei poduri incluse în proiect, lucrările fiind efectuate de Asocierea constructorilor români Frasinul-Arthenis.

Proiectul, care se întinde pe aproape 6 km, are scopul de a descongestiona traficul din Comarnic, permițând circulația autovehiculelor cu o viteză de 90 km/h, potrivit economedia.ro.

Sursa foto: Shoppy infrastructure

The post Întârzieri semnificative pentru șantierul centurii Comarnic: Inaugurarea amânată pentru anul viitor first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.