Radio Hit FM

From the blog

Guvernul adoptă trei măsuri importante pentru pensionarii din România: Creșterea pragului pentru tichetele sociale și alte ajutoare

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni, la începutul ședinței de Guvern, adoptarea a trei măsuri esențiale care vor avea un impact direct asupra tuturor pensionarilor din România. Printre acestea, se numără creșterea pragului de venit pentru acordarea tichetelor sociale, a ajutoarelor pentru încălzire și a medicamentelor compensate.

Măsurile sunt menite să sprijine în special pensionarii cu venituri reduse, care ar fi putut depăși pragurile de eligibilitate în urma recalculării pensiilor. Prin majorarea acestor praguri, Guvernul dorește să asigure că persoanele vulnerabile continuă să beneficieze de aceste ajutoare esențiale, chiar și după ajustarea pensiilor.

„Adoptăm azi o măsură complementară recalculării pensiilor, ce asigură echitate pensionarilor care primesc tichete sociale, medicamente compensate și ajutoare pentru încălzire. Astfel, majorăm pragurile veniturilor obținute de aceștia pentru ca, și după recalculare, cei cu venituri reduse să primească în continuare ajutorul necesar,” a declarat premierul Ciolacu.

The post Guvernul adoptă trei măsuri importante pentru pensionarii din România: Creșterea pragului pentru tichetele sociale și alte ajutoare first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.