Radio Hit FM

From the blog

Klaus Iohannis se va întâlni sâmbătă cu Maia Sandu la Chișinău pentru semnarea unei declarații comune privind cooperarea cu Republica Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, va realiza o vizită oficială la Chișinău, unde se va întâlni cu omologa sa din Republica Moldova, Maia Sandu.

În cadrul acestei întâlniri, cei doi lideri vor semna „Declarația comună privind cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova”.

Acest acord va întări relațiile dintre cele două state și va sprijini eforturile Republicii Moldova în domenii cruciale precum reformele democratice și statul de drept.

Președintele României va adresa un mesaj de susținere și încurajare pentru cetățenii și autoritățile moldovene, pledând pentru continuarea asistenței internaționale, în contextul complexității securității regionale, influențată de conflictul din Ucraina.

În cadrul vizitei, Klaus Iohannis va depune un buchet de flori la bustul lui Mihai Eminescu din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Deși Maia Sandu a anunțat recent că a fost testată pozitiv la COVID-19, întâlnirea va avea loc conform planului stabilit, reafirmând angajamentul ferm al României în sprijinul Republicii Moldova.

Sursa foto: Facebook | Klaus Iohannis

The post Klaus Iohannis se va întâlni sâmbătă cu Maia Sandu la Chișinău pentru semnarea unei declarații comune privind cooperarea cu Republica Moldova first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.