Radio Hit FM

From the blog

Salariul mediu net a depășit pentru prima dată pragul de 1.000 de euro, în județul Brașov

Pentru prima dată, județul Brașov a înregistrat un salariu mediu net de peste 1.000 de euro, situându-se pe locul 6 la nivel național.

Județul Brașov a atins un nou record în luna iunie a acestui an, când salariul mediu net a depășit pentru prima dată pragul de 1.000 de euro.

Cu un câștig mediu net de 5.030 de lei, Brașovul a urcat pe locul 6 în topul național al salariilor, după București și județele Cluj, Timiș, Sibiu și Ilfov. Această creștere salarială de 14,7% față de aceeași perioadă a anului trecut a depășit rata inflației, indicând un avans și în termeni reali.

Cele mai mari salarii din județ au fost înregistrate în industrie și construcții, unde media brută a fost de 5.404 lei. În schimb, cele mai mici salarii s-au înregistrat în sectorul serviciilor, cu o medie netă de 4.779 de lei. În agricultură, silvicultură și pescuit, salariul mediu a fost de 5.107 lei, depășind media județului.

De asemenea, numărul angajaților din județul Brașov a trecut pentru prima dată de 202.000, marcând o creștere semnificativă în piața muncii locale.

Sursa foto: Gettyimages

The post Salariul mediu net a depășit pentru prima dată pragul de 1.000 de euro, în județul Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.