Radio Hit FM

From the blog

Reactorul 1 al Centralei Nucleare din Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional

Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a anunțat astăzi că Reactorul 1 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional.

Compania a subliniat că incidentul nu a avut niciun impact asupra securității nucleare, personalului sau populației.

Specialiștii de la CNE Cernavodă investighează cauza disfuncţionalității și urmează să remedieze problema conform procedurilor aplicabile. Nuclearelectrica a precizat că va emite un comunicat la momentul resincronizării reactorului 1 la Sistemul Energetic Naţional.

”Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în data de 26 august 2024 din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasica a centralei (protectia unui transformator de evacuare putere), fară impact asupra securităţii nucleare. Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza în vederea remedierii, conform procedurilor aplicabile. Deconectarea automată şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare, personalului şi populaţiei”, a transmis compania.

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producția totală de energie din România și cu 33% din producția totală de energie fără CO2.

Sursa foto: Facebook | Nuclearelectrica

The post Reactorul 1 al Centralei Nucleare din Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.