Radio Hit FM

From the blog

Doctorul Dan Gogonea fost director al Maternităţii Braşov, a încetat din viaţă

Doctorul Dan Gogonea, un nume de referinţă în obstetrică şi ginecologie, şi fost director al Maternităţii Braşov, a încetat din viaţă duminică, 25 august, după o luptă îndelungată cu boala. De-a lungul carierei sale, a adus pe lume mii de copii şi a salvat sute de femei, fiind unul dintre pionierii din România în lupta împotriva infertilităţii.

Vestea tristă a fost anunţată de jurnalista Onelia Pescaru, care i-a adus un omagiu emoţionant, subliniind impactul major pe care dr. Gogonea l-a avut în comunitatea medicală şi nu numai.

„Doctorul Dan Gogonea a adus pe lume multe mii de copii – numărul lor nu îl ştia nici el – şi a salvat sute de vieţi. A fost printre pionierii din România în lupta împotriva infertilităţii şi la vremea când a fost el directorul Maternităţii «Dr. Ioan Aurel Sbârcea» – mentorul lui profesional, la iniţiativa lui Dan Gogonea spitalul poartă astăzi acest nume – a început modernizarea unităţii medicale care astăzi este model de bună practică. Lângă el şi cu el în echipă au crescut nume mari ale obstetricii din Braşov şi din România. (…) De prea mulţi ani, din pricina bolii, a stat departe de reflectoare… (…) era un vorbitor extraordinar şi un om care avea atâtea de povestit… Nu era doar medic, era şi un om de cultură, cu educaţie aleasă, un om al Cetăţii şi al oamenilor. Un om care a făcut atât de multe pentru Braşov, ca medic, director de spital, consilier local… Din păcate, nu a vrut… «sunt prea bătrân şi prea urât» a spus el atunci. Să vină alţii, mai tineri. Azi, când aflu că a plecat dintre noi, simt un cuţit în inimă.. Mulţumesc, doc! Ai fost minunat, drum lin în eternitate!”, a scris Onelia Pescaru.

Dan Gogonea a fost un profesionist desăvârşit, dedicat meseriei sale şi binelui pacienţilor săi. El a fost un mentor pentru mulţi medici din Braşov şi din ţară, contribuind la formarea unei noi generaţii de specialişti în domeniul obstetricii.

Pe lângă contribuţia sa remarcabilă în domeniul medical, Gogonea a fost şi un cetăţean activ, implicat în viaţa comunităţii braşovene. El a ocupat funcţia de consilier local, punând mereu accent pe bunăstarea comunităţii.

sursa https://www.facebook.com/Colegiul.de.Onoare.al.Brasovului.Oficial.ONG

The post Doctorul Dan Gogonea fost director al Maternităţii Braşov, a încetat din viaţă first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.