Radio Hit FM

From the blog

Declarație Controversată a Vicepresedintelui PNL Florin Roman un fel de Hoții Strigă Hoții sau Comuniștii Strigă Comuniștii

Florin Roman, vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL) și deputat în Parlamentul României, a făcut o declarație surprinzătoare pe rețelele de socializare. Într-o postare pe Facebook, Roman a afirmat: „A început sfârșitul politic al lui Marcel Ciolacu! Un congres, așa cum le place comuniștilor, cu un singur candidat, pentru că ei întotdeauna au avut nevoie de un tătuc, fie că îl chema Nicolae Ceaușescu, fie că îl chema Ion Iliescu.”

Afirmațiile deputatului PNL vin în contextul criticilor aduse conducerii Partidului Social Democrat (PSD), cu referire la modul în care Marcel Ciolacu a fost reconfirmat în funcția de președinte al PSD într-un congres cu un singur candidat. Roman a sugerat că această practică este specifică regimurilor comuniste.

Cu toate acestea, declarațiile lui Florin Roman au fost rapid contestate, mai ales în contextul în care, la Congresul extraordinar al PNL din 10 aprilie 2022, Premierul Nicolae Ciucă a fost ales președinte al partidului fiind, la rândul său, singurul candidat pentru această funcție. Congresul s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, și, la fel ca în cazul PSD, a fost organizat fără a avea o competiție internă pentru funcția de președinte.

Criticii au subliniat că aceste acuzații aduse PSD-ului pot fi considerate ipocrite, având în vedere că și PNL a urmat o procedură similară în propriul congres. Astfel, afirmațile lui Florin Roman sunt un fel de hoții strigă hoții sau comuniștii strigă comuniștii, deoarece eticheta de comuniști, cu privire la candidatura unui singur om pentru funcția de președinte al unui partid, a fost interpretată ca o critică ce poate fi aplicată chiar și propriului partid.

The post Declarație Controversată a Vicepresedintelui PNL Florin Roman un fel de Hoții Strigă Hoții sau Comuniștii Strigă Comuniștii first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.