Radio Hit FM

From the blog

Alertă extremă în Tulcea și Galați. Oamenii au primit mesaj RO-ALERT: „Adăpostiți-vă în beciuri”

Localnicii din Tulcea și Galați au primit un mesaj RO-ALERT în jurul orei 1.00. Aceștia au fost sfătuiți să se adăpostească de urgență în beciuri sau adăposturi de protecție civilă.

În jurul orei 1:00, autoritățile din Tulcea și Galați au emis o alertă Ro-Alert prin care locuitorii au fost sfătuiți să se adăpostească de urgență, având în vedere riscul ca obiecte din spațiul aerian să cadă pe teritoriul românesc.

În mesajul transmis, populația a fost îndemnată să rămână calmă și să se refugieze în beciuri sau adăposturi de protecție civilă, iar cei care nu aveau acces la astfel de adăposturi, să rămână în case, departe de ferestre și pereții exteriori.

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul, adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă.

În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri sau pereții exteriori”, se arăta în mesaj. 

Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, a explicat la Antena 3 CNN că alerta a fost emisă după ce Ministerul Apărării Naționale a detectat pe radar posibile drone care se îndreptau spre spațiul aerian al României.

Acestea ar fi fost parte a unui posibil atac al Federației Ruse asupra Ucrainei, similar cu cel din luna trecută.

Sursa foto: Antena 3 CNN

The post Alertă extremă în Tulcea și Galați. Oamenii au primit mesaj RO-ALERT: „Adăpostiți-vă în beciuri” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.