Radio Hit FM

From the blog

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va propune numele lui Victor Negrescu pentru funcția de comisar european din partea României

Premierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi, de la Bruxelles, că îl va propune pe Victor Negrescu, actualul vicepreședinte al Parlamentului European, pentru funcția de comisar european din partea României.

Anunțul a fost făcut după o întâlnire cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Marcel Ciolacu a precizat că își dorește să finalizeze propunerea cât mai curând posibil. „Sper ca, cel târziu luni, să înaintăm propunerea din partea Guvernului României.

Acest atribut este exclusiv al prim-ministrului, dar, așa cum este normal, voi discuta și cu președintele Nicolae Ciucă. De asemenea, voi avea o discuție și cu președintele României, pentru a ne coordona în cadrul negocierilor”, a spus premierul.

Premierul a subliniat importanța unei negocieri favorabile pentru România și pentru obținerea unui portofoliu relevant în cadrul Comisiei Europene.

„Propunerea mea este domnul Victor Negrescu. Am avut discuții cu președintele și cu domnul Ciucă, atât înainte, cât și după numirea lui în funcția de prim-ministru. Ne-am înțeles că nu voi înainta un nume până când nu vom avea această discuție și în cadrul coaliției”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam

The post Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va propune numele lui Victor Negrescu pentru funcția de comisar european din partea României first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.