Radio Hit FM

From the blog

Brașov: Din cauza caniculei la tomberoane au apărut și girafe

Valul de caniculă afectează serios Brașovul, unde temperaturile ridicate au avut un impact considerabil asupra ecosistemului local. În cartierele de la poalele munților, locuitorii nu se mai confruntă doar cu vizitele obișnuite ale urșilor la tomberoane, ci și cu apariții surprinzătoare ale… girafelor.

„Am ieșit noaptea să duc gunoiul, așa cum facem de ani de zile, și am simțit o înțepătură la ceafă. M-am uitat în jur, dar nimic. Am crezut că e un țânțar. Când m-am aplecat să arunc gunoiul, am fost din nou ciupit. Când m-am uitat în sus, ce să vezi? O girafă cu puii ei venise la container. E liniștită, atâta timp cât nu o sperii”, a povestit un locuitor din cartierul Răcădău.

Între timp, salvamontiștii au fost solicitați să intervină în această dimineață pentru a ajuta un turist care se urcase pe o girafă și nu mai reușea să coboare. Autoritățile îi sfătuiesc pe localnici să nu hrănească girafele, pentru a evita să le obișnuiască cu hrana de la containere, în detrimentul frunzelor de acacia care au început să crească pe Tâmpa, în locul tradiționalilor brazi.

Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare

The post Brașov: Din cauza caniculei la tomberoane au apărut și girafe first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.