Radio Hit FM

From the blog

Alertă majoră de securitate în România: Hackerii au anunțat că au obținut datele personale a peste 5 milioane de români și sunt dispuși să le vândă

România se confruntă cu o alertă majoră de securitate cibernetică, după ce hackerii au anunțat că au furat datele personale a peste 5 milioane de români și plănuiesc să le vândă.

Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică este în alertă de peste 48 de ore și efectuează verificări amănunțite pentru a stabili autenticitatea acestui anunț și pentru a evalua gravitatea situației.

Specialiștii încearcă să determine dacă există un real pericol pentru persoanele afectate și ce măsuri trebuie luate pentru a proteja datele personale.

Autoritățile îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și să-și monitorizeze activitatea financiară pentru a identifica orice activitate suspectă.

De asemenea, se recomandă schimbarea imediată a parolelor pentru conturile online și utilizarea unor soluții de securitate cibernetică pentru a preveni potențiale atacuri.

Sursa foto: Profimedia

The post Alertă majoră de securitate în România: Hackerii au anunțat că au obținut datele personale a peste 5 milioane de români și sunt dispuși să le vândă first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.