Radio Hit FM

From the blog

Analist politic: Marcel Ciolacu este aproape sigur că va ajunge în turul al doilea

Analistul politic Bogdan Teodorescu a declarat miercuri, pentru B1 TV, că premierul și candidatul PSD la prezidențiale, Marcel Ciolacu, se confruntă cu o provocare majoră, deoarece va trebui să gestioneze toate problemele care apar în România în lunile următoare, ceea ce ar putea afecta șansele sale electorale. Nicolae Ciucă, candidatul PNL, se confruntă, de asemenea, cu dificultăți, fiind mai slab cotat decât propriul partid, iar campania de promovare a cărții sale a fost considerată un eșec.

Teodorescu a subliniat că situații precum „bâlbâiala” legată de recalcularea pensiilor ar putea fi decontate de Ciolacu în campania electorală, oferindu-le contracandidaților săi un avantaj.

În ceea ce privește șansele PSD de a câștiga președinția, Teodorescu consideră că acestea sunt mai mari decât în trecut, datorită unei configurații electorale noi. Pe lângă tradiționalele blocuri de stânga și dreapta, există acum un bloc naționalist, reprezentând aproximativ un sfert din electorat, care ar putea influența rezultatul alegerilor.

Analistul politic a menționat că Ciolacu este aproape sigur că va ajunge în turul al doilea, iar lupta pentru a-i fi contracandidat se va da între figuri precum Mircea Geoană, Elena Lasconi (USR), George Simion (AUR), Diana Șoșoacă (SOS) și Nicolae Ciucă (PNL). Deși Ciucă se află momentan în urma competiției, Teodorescu crede că mobilizarea liberalilor ar putea reduce acest ecart și chiar să-l poziționeze mai bine în cursa electorală.

The post Analist politic: Marcel Ciolacu este aproape sigur că va ajunge în turul al doilea appeared first on albapesurse.