Radio Hit FM

From the blog

Avertizare de călătorie MAE pentru Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe a emis astăzi o atenționare de călătorie pentru Bulgaria.

MAE informează că transportul cu feribotul la punctul de frontieră Oryahovo – Bechet a fost suspendat temporar începând cu 21 august.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă utilizarea altor puncte de frontieră deschise traficului internațional între România și Bulgaria, precum Vidin – Calafat, Ruse – Giurgiu, sau Svishtov – Zimnicea.

De asemenea, călătorii sunt avertizați că, la punctul de frontieră Ruse, se pot confrunta cu timpi de așteptare mai mari din cauza lucrărilor de reparație la podul de peste Dunăre.

MAE reamintește că taxa de pod poate fi plătită online pentru vehiculele cu capacitate de transport de până la 8+1 persoane.

Ministerul român subliniază importanţa informării corecte, achiziţionării din timp a vinietei electronice şi recomandă achiziţionarea acesteia înainte de intrarea pe segmentul de drum rutier din Republica Bulgaria supus taxării şi achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Autorităţile bulgare recomandă insistent ca vinieta electronică să fie achiziţionată online prin intermediul site-ului www.bgtoll.bg – site oficial recomandat.

Sursa foto: Shutterstok

The post Avertizare de călătorie MAE pentru Bulgaria first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.