Radio Hit FM

From the blog

Incendiul de vegetație uscată din Râșnov, lichidat după opt ore de intervenție

Miercuri după-amiază, în stațiunea Râșnov, a fost declanșată alarma de incendiu, după ce flăcările au cuprins o zonă de vegetație uscată și litieră în apropierea pădurii. La fața locului au intervenit rapid trei autospeciale de stingere, dintre care una aparținând Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Râșnov. Conform primelor informații, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați.

Pe măsură ce orele treceau, situația s-a agravat, iar purtătorul de cuvânt al ISU Brașov a anunțat că incendiul s-a extins pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați. Intervenția a fost îngreunată de terenul accidentat și de vegetația extrem de uscată, care favoriza răspândirea rapidă a flăcărilor.

În lupta cu incendiul au fost implicate patru autospeciale de stingere, 15 pompieri din cadrul ISU Brașov, 10 pompieri de la SVSU Râșnov și 10 lucrători de la Ocolul Silvic. După opt ore de eforturi, incendiul a fost lichidat, însă aproximativ 10.000 de metri pătrați de vegetație uscată din pădure și din apropierea acesteia au fost afectate.

Lucrători de la Ocolul Silvic au rămas în zonă pentru a supraveghea eventualele focare, în timp ce restul forțelor s-au retras.

The post Incendiul de vegetație uscată din Râșnov, lichidat după opt ore de intervenție first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.