Radio Hit FM

From the blog

Literele de pe Tâmpa și Primăria Brașov vor fi iluminate în culorile drapelului național maghiar, de Ziua Națională a Ungariei

Primăria Municipiului Brașov a anunțat că în această seară, literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în culorile roșu, alb și verde, specifice drapelului național maghiar, pentru a marca Ziua Națională a Ungariei.

Această acțiune subliniază contribuția importantă a comunității maghiare în dezvoltarea Brașovului și reflectă spiritul de înțelegere și cooperare între cele trei etnii care au conviețuit aici: românii, maghiarii și sașii, transmite Primăria Brașov.

„Se subliniază astfel importanța comunității maghiare în dezvoltarea orașului nostru, care de-a lungul istoriei a fost nu numai un important centru economic și cultural, ci și un exemplu de bună înțelegere între cele trei etnii care locuiau în spațiul actualului oraș, în afara zidurilor „Cetăţii” (Kronstadt, Brassó): românii din „Şchei” (Obere Vorstadt, Belgerei, Bolgárszeg), maghiarii din „Blumăna” (Blumenau, Bolonya) și sașii din „Orașul Vechi” (Altstadt, Óbrassó)”, a precizat Primăria Brașov pe Facebook.

Ziua Națională a Ungariei, sărbătorită pe 20 august, a fost instituită de Parlamentul de la Budapesta în 1991 și este marcată și de etnicii maghiari din Transilvania și Banat.

Potrivit recensământului din 2011, aproximativ 23.000 de maghiari locuiesc în Brașov, reprezentând o proporție semnificativă din comunitatea maghiară a județului Brașov.

Sursa foto: Facebook | Primăria Municipiului Brașov

The post Literele de pe Tâmpa și Primăria Brașov vor fi iluminate în culorile drapelului național maghiar, de Ziua Națională a Ungariei first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.