Radio Hit FM

From the blog

Marcel Ciolacu Urmează să-și Anunțe Decizia de a Candida la Alegerile Prezidențiale

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, va anunța astăzi în mod oficial decizia de a candida la alegerile prezidențiale, conform unor surse din interiorul partidului, citate de G4Media.ro. Potrivit acestora, Ciolacu va face acest anunț în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PSD, care se desfășoară vineri, începând cu ora 10:00. Candidatura acestuia ar urma să fie validată la Congresul PSD programat pentru data de 24 august.

Înainte de ședința Consiliului, Marcel Ciolacu a evitat să confirme sau să infirme informațiile privind candidatura sa, afirmând doar că „va fi o discuție, cum e normal” și că își va consulta colegii din partid. El a subliniat că o eventuală decizie de a candida va fi discutată mai întâi în interiorul PSD și nu va fi comunicată prin intermediul rețelelor sociale sau al presei.

Ciolacu este ultimul dintre liderii marilor partide care nu și-a anunțat oficial intenția de a candida. Nicolae Ciucă, liderul PNL, și-a declarat intenția de a intra în cursa pentru Cotroceni în cadrul unei vizite oficiale în Statele Unite, iar Elena Lasconi, președinta USR, a fost desemnată drept candidatul partidului pentru prezidențiale. De asemenea, George Simion, liderul AUR, a fost și el desemnat de partid drept candidat oficial.

În același timp, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, și-a intensificat activitățile în ultima perioadă, sugerând că ar putea intra în cursa prezidențială ca independent, însă un anunț oficial ar putea veni după încheierea mandatului său la NATO, anticipat pentru perioada următoare.

The post Marcel Ciolacu Urmează să-și Anunțe Decizia de a Candida la Alegerile Prezidențiale first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.