Radio Hit FM

From the blog

Marcel Ciolacu, liderul PSD, își anunță astăzi candidatura la alegerile prezidențiale

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, urmează să-și anunțe oficial decizia de a candida la alegerile prezidențiale în cursul zilei de astăzi, conform unor surse de la vârful PSD, citate de G4Media.ro. Ciolacu ar urma să facă acest anunț în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PSD, care se desfășoară vineri, de la ora 10:00. Decizia privind candidatura sa urmează să fie validată la Congresul PSD, programat pentru data de 24 august.

Întrebat de jurnaliști dacă va anunța astăzi candidatura sa, Marcel Ciolacu a declarat: „O să fie o discuție, cum e normal”. El a adăugat că în cadrul ședinței se vor aproba condițiile pentru înscrierea în cursa electorală, precizând că își va prezenta echipa și intenționează să facă anumite schimbări, inclusiv extinderea echipei cu patru vicepreședinți pe diverse domenii.

Marcel Ciolacu este ultimul dintre liderii marilor partide care nu și-a anunțat oficial intenția de a candida. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a făcut acest anunț în Statele Unite ale Americii, cu ocazia summit-ului NATO, în timp ce Elena Lasconi, președinta USR, a fost desemnată deja candidatul oficial al partidului. Liderul AUR, George Simion, a primit și el susținerea partidului său pentru a intra în cursa prezidențială.

În același timp, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, și-a intensificat activitățile politice din ultimele luni, lăsând să se înțeleagă că ar putea candida la prezidențiale ca independent. Geoană a afirmat în repetate rânduri că va face un anunț oficial după încheierea mandatului său la NATO, care, potrivit unor surse, ar putea fi încheiat mai devreme, înainte de luna octombrie.

The post Marcel Ciolacu, liderul PSD, își anunță astăzi candidatura la alegerile prezidențiale first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.