Radio Hit FM

From the blog

Ce trebuie să faci dacă te întâlnești cu ursul. Sfaturile Salvamont Brașov

Salvamontistul brașovean, Vlad Spiru, a vorbit în direct, în cadrul emisiunii La Ordinea Zilei, de la HIT FM Brașov, despre ce trebuie să facem în situația în care ajungem să ne întâlnim cu un urs.

Discuția vine în contextul în care tot mai mulți urși coboară din pădure în orașe, iar atacurile acestor animale sălbatice asupra oamenilor s-au înmulțit în ultima perioadă, în țara noastră.

„Atunci când vedem ursul ne oprim și ușor îi acordăm spațiu, în sensul în care noi ne îndepărtăm, dacă nu se îndepărtează el înaintea noastră.

Facem asta cu fața la el. Este bine să avem contact vizual cu animalul sălbatic într-o întâlnire de genul acesta.

În stiuația în care animalul vine spre tine, e bine să părăsim treptat din obiectele noastre pentru că în felul acesta câștigăm timp, animalul devenind curios. Nu o luăm la fugă. Întâlnirea este văzută cu frică de ambele părți”, a menționat salvamontistul.

Totoadată, Vlad Spiru a precizat că spray-ul împotriva urșilor este util doar în ultimul moment, pentru a ne salva viața.

Întregul interviu poate fi urmărit în materialul video de mai jos:

LA ORDINEA ZILEI–Invitati–Cătălin Petrescu și Vlad Spiru – Salvamont Brașov

LA ORDINEA ZILEI–Invitati–Cătălin Petrescu și Vlad Spiru – Salvamont Brașov

Publicată de HIT FM Brasov & Zona Metropolitana pe Miercuri, 7 august 2024

The post Ce trebuie să faci dacă te întâlnești cu ursul. Sfaturile Salvamont Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.