Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, Acțiunea: „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor sprijinite prin POR 2014-2020 – operațiuni etapizate”. Cele două contracte vizează unități medicale din municipiul Târgu Secuiesc și din orașul Abrud, valoarea totală a proiectelor finanțate fiind de peste 2 milioane euro.
Cele două proiecte reprezintă un pas esențial în modernizarea infrastructurii publice a ambulatoriilor de specialitate, contribuind astfel la îmbunătățirea accesului și calității serviciilor medicale pentru locuitorii din aceste zone. Prin aceste investiții, ADR Centru își continuă misiunea de a sprijini dezvoltarea regională și de a asigura condiții mai bune pentru sistemul de sănătate publică. Proiectele pentru Târgu Secuiesc și Abrud au fost selectate în urma unui proces riguros de evaluare, asigurându-se astfel că investițiile vor avea un impact semnificativ asupra comunităților locale. Bugetul total al acestor proiecte este de 10.332.177 lei, din care 3.817.665,18 lei valorează investițiile din municipiul Târgu Secuiesc și 6.514.512,12 lei pentru investiții la Spitalul Orășenesc din Abrud. Fondurile nerambursabile – în valoare de 3.741.311,88 lei la Târgu Secuiesc și 6.384.221,91 lei pentru Abrud – sunt destinate modernizării și dotării ambulatoriilor, inclusiv achiziționarea de echipamente medicale performante și realizarea de lucrări de infrastructură necesare.
”Semnarea acestor două contracte de finanțare în cadrul Programului Sănătate, primele alocate instituției noastre pentru finanțarea operațiunilor etapizate în acest domeniu, aduce beneficii semnificative pentru locuitorii din Târgu Secuiesc și Abrud, deoarece asigură finalizarea lucrărilor la fostele Policlinici din aceste localități. Astfel, unități medicale vor deveni mai moderne și mai bine dotate pentru a asigura tratamentul pacienților din zone bine identificate ale județelor Covasna și Alba. Vom monitoriza modul în care autoritățile publice locale vor încheia aceste proiecte, pentru a susține partenerii noștri instituționali să contribuie la îmbunătățirea infrastructurii de sănătate din Regiunea Centru. Investițiile în sănătate sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă a comunităților noastre, iar noi vom continua să sprijinim astfel de inițiative cu resursele disponibile prin fondurile europene gestionate în cadrul Programului Sănătate”, a declarat domnul Simion Crețu, Director general ADR Centru.
Programul Operațional Sănătate este unul dintre cele 16 programe finanțate din fondurile Politicii de Coeziune în perioada 2021-2027 în România, având un buget total de 5.88 miliarde Euro, din care 2.274 miliarde Euro reprezintă finanțarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene (1.624 miliarde Euro din FEDR și 650 milioane Euro din FSE+), iar 3.606 miliarde Euro este cofinanțarea națională. Programul Sănătate este structurat în 7 priorități, dintre care Prioritatea 1 vizează creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu și îmbunătățirea și consolidarea serviciilor preventive.
ADR Centru are calitatea de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Sănătate, îndeplinind atribuții privind urmărirea implementării proiectelor finanțate în cadrul Programului, în Regiunea Centru.
Această responsabilitate include gestionarea fondurilor europene alocate și asigurarea că proiectele sunt implementate conform planurilor și regulamentelor stabilite. (comunicat ADR Centru)
Citește și:
The post ADR Centru: Primele două contracte de finanțare semnate pentru municipiul Târgu Secuiesc și orașul Abrud appeared first on albapesurse.