Radio Hit FM

From the blog

Instabilitate atmosferică și variații termice semnificative în întreaga țară

Astăzi, în nordul, centrul și estul țării, valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, în timp ce în sud-vest va persista vremea călduroasă. Temperaturile maxime vor varia de la 20 de grade în Maramureș și estul Transilvaniei, până în jurul a 32 de grade în sudul Olteniei.

În jumătatea estică a Munteniei, în sudul Moldovei și în Dobrogea, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Pe parcursul zilei, în aceste regiuni se vor înregistra averse, iar local vor apărea vijelii și căderi de grindină.

În București, valorile termice vor scădea comparativ cu ziua precedentă. După-amiaza, sunt așteptate averse și descărcări electrice, iar vântul va sufla cu intensitate în timpul ploilor. Maxima zilei va fi în jurul a 28 de grade Celsius.

La munte, temperaturile vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă, iar în Carpații Orientali și Meridionali vor cădea averse, izolat acumulându-se până la 15 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 40-50 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70 km/h.

La mare, vremea va fi instabilă, cu cer temporar noros. În cursul zilei și în primele ore ale nopții, se așteaptă averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului care ar putea lua aspect de vijelie, cu posibilitatea apariției grindinei. Temperaturile maxime vor fi între 24 și 26 de grade, iar temperatura apei mării va oscila între 23 și 26 de grade Celsius.

The post Instabilitate atmosferică și variații termice semnificative în întreaga țară first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.