Radio Hit FM

From the blog

David Popovici aduce bronzul pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris și lansează un apel pentru investiții în sport

David Popovici, în vârstă de 19 ani, și-a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris cu o medalie de bronz în proba de 100 de metri liber. După ce a cucerit aurul la 200 de metri liber, Popovici a adus României singurele medalii de până acum la această ediție a Jocurilor.

După cursa finală de miercuri seara, tânărul campion s-a declarat ușurat de finalizarea competiției și nerăbdător să exploreze capitala Franței, mărturisind că, deși a stat mai multe zile la Paris, nu a avut încă ocazia să viziteze orașul.

„Nu sunt dezamăgit deloc. Sunt mai liniștit, poate chiar un pic mai fericit decât după aur, pentru că acum mă pot relaxa complet. Chiar dacă am câștigat aurul, eram cu gândul că trebuie să mă odihnesc, să dorm foarte bine, pentru că urma să am încă o probă olimpică. Dar acum am terminat, pot vizita și eu Parisul”, a declarat Popovici, adăugând că este mulțumit de aspectele tehnice ale cursei de 100 de metri liber.

Pe lângă performanța sportivă remarcabilă, David Popovici a captat atenția publicului și printr-un discurs-manifest în care a subliniat lipsa de investiții în infrastructura sportivă din România. Înotătorul a vorbit deschis despre dificultățile cu care se confruntă sportivii români din cauza lipsei bazinelor omologate și a altor facilități esențiale pentru performanță.

„Medaliile aș vrea să însemne mai multă atenție către sport. (…) Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene, săli pentru tot felul de sporturi… mai greu. (…) Ar trebui investit mai mult în sport și investit cu cap. Nu doar să vorbim despre asta, chiar să facem ceva. Eu îmi voi îndeplini partea”, a subliniat Popovici.

Tânărul înotător a subliniat nevoia de acțiune și implicare pentru a asigura un viitor mai bun sportului românesc, lansând un apel către autorități pentru a face din sport o prioritate națională.

The post David Popovici aduce bronzul pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris și lansează un apel pentru investiții în sport first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.