Radio Hit FM

From the blog

Astăzi vor fi publicate rezultatele finale ale examenului naţional de titularizare 2024

Ministerul Educaţiei a anunţat că rezultatele finale ale examenului naţional de titularizare, sesiunea 2024, vor fi publicate miercuri, 31 iulie, după soluționarea contestaţiilor. Candidaţii care aspiră la un post de titular în sistemul de învățământ trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Primele rezultate ale examenului au fost publicate pe 23 iulie, iar potrivit datelor prezentate de Ministerul Educaţiei, 11.928 de candidaţi (41,9%) dintre cei care au susţinut proba scrisă pe 17 iulie au obţinut note peste 7, iar 74 de candidaţi au reușit performanța de a obține nota 10.

Pentru a se angaja pe o perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială.

La examenul din acest an au participat 31.237 de candidaţi, reprezentând 86,48% din totalul celor 35.971 care aveau drept de participare. Din aceștia, 2.669 s-au retras conform procedurilor metodologice, iar 49 de candidaţi au fost eliminaţi din examen, dintre care 11 pentru fraudă sau tentative de fraudă.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va desfășura în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute, în ședințele publice organizate de inspectoratele școlare între 1 și 6 august.

The post Astăzi vor fi publicate rezultatele finale ale examenului naţional de titularizare 2024 first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.