Radio Hit FM

From the blog

Constructorii au descoperit cu stupoare că pe sub strada Lungă trece Canalul Graft

Lucrările pentru banda dedicată autobuzelor de pe strada Lungă din Brașov vor fi întârziate, după ce constructorul a descoperit că sub această arteră trece canalul Graft. În trecut, canalul Graft era amplasat sub trotuar, dar în ultimii ani ai regimului comunist, autoritățile au decis să mărească numărul de benzi pe această stradă, reducând astfel lățimea trotuarelor la jumătate.

Constructorul RS Activ a început decopertarea primei benzi de pe strada Lungă joia trecută, dar lucrările au fost sistate în după-amiaza aceleiași zile când s-a descoperit că pe sub bandă trece pârâul Graft. Proiectul realizat de compania bucureșteană Hentza, angajată de municipalitate, nu menționa existența acestui curs de apă. Un locuitor din zonă a declarat că muncitorii și angajații Primăriei l-au întrebat dacă știa de existența canalului în acea zonă.

„Eu știam de existența acestui canal de când eram copil. De altfel, a fost o vreme când canalul era descoperit, și se vede în fotografiile de arhivă că la bifurcația cu strada De Mijloc era vizibil”, a declarat unul dintre locatari.

Un angajat al Primăriei și un reprezentant al Serviciului de Gospodărire a Apelor au fost prezenți la fața locului. „La noi nu figurează așa ceva”, a spus reprezentantul Serviciului de Gospodărire a Apelor, uimit de existența canalului. Primăria Brașov, surprinsă de problemă, a decis să contracteze expertul cu care a lucrat Hentza pentru a verifica posibilitatea amenajării benzii de transport public peste canalul Graft.

BizBrașov a atras atenția de la începutul acestei luni că există probleme cu lucrările de amenajare a benzilor dedicate pe strada De Mijloc, care se extind și pe strada Lungă.

Surse din cadrul Primăriei susțin că este normal ca astfel de probleme să apară, având în vedere că firmele care realizează studiile tehnice nu se deplasează pe teren, ci folosesc instrumente ca Google Maps din birouri confortabile.

Lucrările pentru amenajarea benzilor dedicate transportului în comun au început pe 25 iunie, într-un proiect dedicat optimizării mobilității în Brașov și reducerii blocajelor din trafic. Traseele destinate circulației transportului public pentru care se amenajează benzi dedicate includ sensurile Astra – Bartolomeu, Bartolomeu – Astra și B-dul Victoriei, pe ambele sensuri, între B-dul M. Kogălniceanu și terminalul de transport urban Gară. Lungimea totală a traseelor este de aproximativ 12,68 km, cu lățimea benzilor dedicate variind între 3,5 și 4,5 metri.

Amenajarea se realizează pe carosabilul existent, prin frezarea asfaltului și așternerea unui covor asfaltic nou pe o suprafață de 49.475 mp. Marcajele rutiere se vor reface pe o lungime totală de 39 de km cu vopsea reflectorizantă.

The post Constructorii au descoperit cu stupoare că pe sub strada Lungă trece Canalul Graft first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.