Radio Hit FM

From the blog

Testarea pozitivă cu aparatul drug test nu atrage automat deschiderea unui dosar penal

Poliția Română a emis recent o clarificare cu privire la procedura aplicată în cazul testărilor pozitive cu aparatul drug test „Drager5000”. Într-un comunicat adresat publicului, autoritățile au subliniat că un rezultat pozitiv la testarea inițială nu duce automat la deschiderea unui dosar penal, scrie avocatnet.ro.

Conform procedurii, în cazul unui rezultat pozitiv la testul „Drager5000”, se întocmește doar o lucrare preliminară, care rămâne la unitatea de poliție pentru 72 de ore. În acest interval, se așteaptă rezultatele probelor biologice de la instituțiile de medicină legală.

Dacă rezultatul analizelor de laborator este negativ, poliția propune închiderea procedurii pe cale administrativă, fără consecințe penale pentru persoana testată. Doar în cazul în care medicina legală confirmă prezența substanțelor interzise, documentele sunt înaintate parchetului, iar lucrarea devine oficial dosar penal.

Comunicatul explică, de asemenea, că reținerea permisului de conducere pentru 72 de ore este o măsură preventivă menită să elimine potențiale pericole din trafic până la obținerea rezultatelor definitive. În eventualitatea în care termenul de 72 de ore nu este respectat, șoferii primesc înapoi permisul de conducere.

The post Testarea pozitivă cu aparatul drug test nu atrage automat deschiderea unui dosar penal first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.