Radio Hit FM

From the blog

Dezvoltarea imobiliară cuprinde „locuințele de veci” în Brașov

Odată cu expansiunea orașului Brașov, există o reală oportunitate pentru dezvoltarea imobiliară a „locuințelor de veci”. În ultimii ani, mai multe biserici și firme private au început să exploreze piața pentru extinderea și amenajarea unor noi cimitire.

Încă de anul trecut, o societate din Brașov a inițiat procedura birocratică necesară pentru avizarea unui nou cimitir pe strada Zizinului, în proximitatea celor două de la Micșunica. Recent, inițiatorul proiectului a obținut avizul Comisiei de Circulație, cu condiția reglementării situației juridice a unei suprafețe de teren aferentă drumului.

În prezent, din cele 45.000 de locuri de veci disponibile la Cimitirul Municipal Brașov, mai puțin de 1% sunt disponibile. Din acest motiv, reprezentanții Primăriei au căutat soluții pentru extinderea acestuia. Din păcate, normele urbanistice actuale sunt mai restrictive, impunând o zonă perimetrală de protecție cu o lățime de minimum 50 de metri, conform Regulamentului Local de Urbanism. Ultima încercare de extindere pe latura dinspre Stupini a eșuat după măsurătorile cadastrale, care au arătat că nu se poate respecta această limită.

Astfel, singura soluție rămasă este amenajarea unui nou cimitir „de stat” într-o altă locație, pentru a face față nevoilor viitoare ale orașului.

The post Dezvoltarea imobiliară cuprinde „locuințele de veci” în Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.