Radio Hit FM

From the blog

Consilierii Județeni Dezbat Rectificarea Bugetului de Investiții pentru Securitate Informatică Militară

Marțea viitoare, consilierii județeni urmează să dezbată o rectificare a bugetului de investiții, cu suplimentări de fonduri destinate și Capitolului Investiții. Printre alocările propuse, suma de 283.110 lei va fi direcționată pentru crearea unei noi rețele informatice militare menită să protejeze informațiile cu nivel ridicat de clasificare „strict secret NATO”.

Decizia de a investi într-o astfel de rețea a fost luată în urma verificărilor efectuate de Direcția de Contrainformații și Securitate Militară asupra echipamentelor de comunicație și informatică din cadrul instituției. Raportul de specialitate ce stă la baza rectificării bugetului subliniază importanța respectării recomandărilor acestei direcții privind caracteristicile tehnice minimale necesare pentru a asigura securitatea informațiilor.

În plus, raportul evidențiază necesitatea achiziționării unui Sistem de comunicație pentru acreditarea rețelei informatice din cadrul Centrului Militar Județean. Această măsură este esențială pentru asigurarea integrității și confidențialității informațiilor sensibile gestionate de instituție.

Rectificarea bugetară va fi discutată în cadrul ședinței de marți, iar dacă va fi aprobată, aceasta va marca un pas important în consolidarea securității informatice a instituției.

The post Consilierii Județeni Dezbat Rectificarea Bugetului de Investiții pentru Securitate Informatică Militară first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.